Det sande Skandinavien

Fra den 9. – 19. juni bliver fotografiet endnu en gang sat i fokus i Danmark når Copenhagen Photo Festival for andet år i træk løber af stabelen. Festivallens målsætning er at bringe den internationale fotoverden til Danmark, og samtidig skabe opmærksomhed udadtil omkring dansk og nordisk fotografering. I et forsøg på at udforske og skabe større bevidsthed omkring samtidsfotografi og dets mange facetter, har arrangørerne i år skabt rammerne til at bringe kunsten ud til det brede publikum – i gallerier og museer, på gader og stræder, på cafeér og i metroen. Centrum for festivallen bliver Carlsbergs gamle bryggerigrund i Valby, der som en fotoby vil byde på oplevelser, der spænder fra udstillinger over events, til muligheden for at mødes med fotografer bag kunsten. Læs mere om Copenhagen Photo Festival, og se programmet her.

Copenhagen Photo Festival skydes igang med en række åbningsudstillinger forskellige steder i byen den 9. juni. En af dem finder sted i DGI-byen med Getty Images som arrangør. Jeg vil selv være tilstede ved denne, da jeg er så priviligeret at have et billede med på udstillingen – samme billede som du kan se øverst i dette blogindlæg.

Tilbage i efteråret 2010 igangsatte Getty Images en fotokonkurrence med temaet “Real Scandinavia“. Målsætningen for dem har været at samle en masse billeder, der på en eller anden måde giver et indblik i, hvordan livet leves i Skandinavien. Op mod 2600 billeder deltog i konkurrencen, der sluttede den 31. marts. En række fantastiske billeder, der viser deltagernes eget bud på et stykke Skandinavisk kultur, er nu udvalgt fra konkurrencen, og vil blive vist på udstillingen i DGI-byen. Der er tale om en offentlig begivenhed, så hvis du befinder dig i København den 9. juni er du mere end velkommen til at kigge forbi og få et fotografisk indblik i Skandinavisk kultur. Følg dette link til FaceBook og læs mere om arrangementet.