Afsted til Marokko

Netop nu er jeg på vej til Marokko. Jeg skriver dette i lufthavnen i Lissabon mens jeg venter på mit næste fly. Der er tilsyneladende bare ikke rigtigt nogen hurtig vej fra København til Fez, så jeg har lige lidt lufthavnstid i overskud. Jeg glæder mig dog meget til denne tur. Dels fordi det er første gang jeg besøger landet, så jeg ser meget frem til at møde marokanerne og deres kultur, og til at skabe nogle fotografier, der forhåbentlig vil afspejle min oplevelser. Mit fokus vil være omkring storbyen Fez – Marokkos kulturelle og spirituelle centrum – og jeg har foretaget lidt research for at have nogle gode udgangspunkter. Man ved aldrig hvad der sker på vejen.

Vi kender alle til forventninger, der opstår i forberedelsesfasen til en rejse. De bygger sig op i form af tanker, der på kunstnerisk vis langsomt maler et billede af det sted man har til hensigt at besøge. Hvis det er et sted man aldrig har besøgt før vil det dog ofte være et billede, der bygger på antagelser og fantasi. Jeg har aldrig besøgt Marokko før som sagt, og mine forventninger til de oplevelser der venter mig, er også mange. Samtidig ved jeg også, at virkeligheden vil være en anden, når jeg kommer frem. De mennesker jeg møder, de indtryk jeg får, vil alle være med til at rive mine forventninger fra hinanden en ad gangen, og som penselstrøg vil de male et mere sandfærdigt billede, der viser min opfattelse af Marokko og det liv der leves. Man kan aldrig på forhånd vide, hvilke oplevelser der venter. Hvilke oplevelser, der vil danne grundlag for de fotografier man skaber
undervejs. Og i skikkelse af uforudsigeligheden venter eventyret.

Jeg vil forsøge at levere opdateringer undervejs, med billeder og historier fra Marokko, på min blog, min facebook-side og twitter, så hold endelig øje.