Postkort fra Meknes

 

Et hurtigt postkort her fra Marokko. Jeg befinder mig i Meknes i disse dage. Ikke langt fra Fes, hvor jeg rejste fra for tre dage siden, men ikke desto mindre et sted med en lidt anden ånd. Som de kalder det her i Meknes – berbernes hovedstad. Jeg finder byen en smule mere afslappet end Fes, hvilket delvis skyldes de færre turister, der kommer her. Meknes medina er også mindre, hvilket gør én i stand til at komme rundt og ud i hjørnerne på kortere tid. Har været ude og udforske medinaen i dag. Det er slutningen på Ramadan og butikkerne har lukket. Folk fejrer det som en dag med tilgivelse og generelt slutningen på fasten, og mange er iført traditionel beklædning.

Tænkte jeg ville dele et af mine yndlingsbilleder fra i dag med jer (se ovenfor). Disse medinaer har en tendens til at ændre deres udtryk efter hvert hjørne man runder. De mørkeste stræder kan føre til smukke overraskelser, og den bedste måde at finde disse på er simpelthen ved at lægge kortet væk, og se hvor dagen fører dig hen. Fandt en af disse skjulte hemmeligheder i dag – en lille beboet gade med nogle smukke farver og arkitektur. Som du kan se på billedet har det været en særdeles solrig dag med skyfri himmel. Dette kan bestemt gøre det vanskeligt, og sommetider helt forhindre én i at tage bestemte billeder man havde i tankerne, men andre gange kan det stærke sollys så afgjort også vise et motiv fra en anderledes og meget dragende vinkel. I dag hjalp solen mig på dette bestemte sted med at se detaljer, som ellers aldrig ville være dukket frem. Jeg var således i stand til at udnytte de stærke skygger og bruge dem til min fordel. Synes egentlig, at brikkerne faldt meget godt på plads for mig i dette billede.

Det var det for denne gang. Jeg vil tage ud i medinaen igen, og se hvad aftenen mon bringer :-)