Sommerens sidste solstråler

I Danmark har vejrguderne stor magt. Årstiderne skifter og vejret følger med. Det kolde vinterhalvår, med blæst, sne og mørke dage, samler familierne til hygge indenfor i varmen. Det varme sommerhalvår byder på ny befolkningen velkommen i den grønne natur under solens stråler. Vejret er altid et godt samtaleemne i Danmark, specielt når det kommer ud i sine ekstremer.

Med forår følger den store forhåbning om en varm og solrig sommer i Danmark, men vejrets uforudsigelighed gør, at man aldrig kan vide sig sikker. Regn opstår på tværs af årstider, og større mængder af det kan let spolere en årstidsstemning. Sommeren er slut i Danmark nu, og den har i 2011 været blandt de mest regnfulde. Regn lagde strande øde, slukkede grille og skabte millionindtægt for biografer og museer. Forårets forhåbninger gled ud i sandet.

I uforudsigelighedens navn havde vejrets guder dog en overraskelse i ærmet – en løvfaldssommer pressede sig på. Som sidste udkald blev september måned rundet af med en uges bragende solskin, og temperaturer, der er sjældent følt på denne årstid. En rekord blev slået, da de varmeste oktoberdage i Danmark nogensinde viste sig lige om hjørnet med over 25 grader. Med efterår og vinterhalvåret nært forestående kan man være sikker på, at danskerne ikke tøver med at tage imod en gave som denne, der var sommerens sidste solstråler. På bænke, fortovscaféer, langs havnekanaler, på skovstier og i parker finder man mennesker på varme dage som disse. Ikke mindst i København, hvor befolkningen glædeligt modtager en sådan mulighed, for at komme ud omkring og nyde omgivelserne. Amager Strandpark er et af de steder, der drager mennesker til sig. Her så jeg en fotografisk mulighed.

Jeg valgte en dag i denne sidste sommerskønne uge. En dag at tage ud til Amager Strandpark, for at se hvorledes livet udspillede sig på en rekordvarm dag den 29. sep., så tæt på oktober måned. Nedenfor kan I se udfaldet af mit projekt, og en smule af det liv, der snart mindskes ved stranden med efterårets komme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1 respons to "Sommerens sidste solstråler"

  1. Birgitte Aggerholm posted a comment on oktober 6, 2011 at 6:48 pm Permalink

    Fantastic colours and very beautiful pictures, Martin !