Roskilde Festival 2012

Roskilde Festival 2012

Roskilde Festival – 8 dage, 130.000 publikummer og frivillige, 1 million liter øl og 200 musikalske kunstnere fra hele verden. En begivenhed som mange ser frem til år efter år.

Campinglivet er en central del af Roskilde-oplevelsen. Roskilde Festival er festen du ikke kan holde andre steder. Et sted hvor folk åbner sig, og tillader dem selv at gøre ting de normalt ville blive spærret inde for at gøre på gaden i København. Afbrækket fra dagligdagen, der lader dine batterier op og bringer dig tættere på mennesker du ikke kender. Fællesskab, fest, farver og grænser der rykkes. Spontan dansefest under en tilfældig pavillon, to glade fyre i sømandskostume skyder sig vej gennem lejrene med en sæbeboblepistol, en person bærende en volumen-tung højttaler på ryggen spreder rytmer på sin vej fra det ene område til det andet. Folk smiler – det er bare Roskilde. For en stund en anden verden.

Alle ser frem til dagen hvor festivalpladsen åbner og musikken skydes ud fra de store scener. Alle har sat deres krydser i det fuld fede musikprogram, der spænder over 56 timer og 7 forskellige scener fra den 5.-8. juli. Fra jamaicanske reggaekonger over Bruce Springsteen til polsk dødsmetal. Musikken flyder, og den ikke bare høres, men ses og mærkes. Orange scene – festivalens ikon – åbner sit gab og trykker tunge beats gennem din krop og jorden du står på. Og publikum kvitterer med hænderne mod himlen. Et sted hvor mange af musikkens spirende såvel som etablerede kunstnere drømmer sig hen.

Billederne nedenfor afspejler en del af de oplevelser jeg har haft som publikum ved årets Roskilde Festival. De mest intense billeder er ofte også de sværeste at fange. Når det bliver mørkt er man helt afhængig af det kunstige lys, der kommer fra scenen. Lyset ændrer sig konstant, både i styrke og farver, så der ligger hele tiden en udfordring i at opnå en god eksponering i kameraet – samtidig med, at det helt rigtige øjeblik kan opstå hvornår det skal være.

Klik på billederne for at se dem større. Har du en favorit blandt billederne her? Del din mening i kommentarfeltet nedenfor, og fortæl mig hvorfor du synes om det.

 

Roskilde Festival 2012
Roskilde Festival 2012
Roskilde Festival 2012
Roskilde Festival 2012
Roskilde Festival 2012
Roskilde Festival 2012
Roskilde Festival 2012
1 respons to "Roskilde Festival 2012"

  1. Jørgen Lund posted a comment on juli 2, 2013 at 9:50 am Permalink

    tjek dine billeder brugt på Modkraft Bibliotekets linkbox om Roskilde
    i højre spalte på forsiden, eller her direkte link:
    http://modkraft.dk/artikel/roskilde-festival